Acasă Comunicat de presă 454 de sancțiuni contravenționale, în valoare de nu mai puțin de 102.239...

454 de sancțiuni contravenționale, în valoare de nu mai puțin de 102.239 lei, au fost aplicate de polițiștii dâmbovițeni în acest week-end!

21
0

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiști la sfârșit de săptămână

În perioada 14-15 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 13 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

În cadrul activităților desfășurate, peste  290 de polițiști de la structurile de ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, rutieră, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, alături de jandarmi și polițiști locali, au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 40 de filtre.

În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate peste 700 de persoane, controlate peste 460 de autovehicule și testați peste 240 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 454 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 102.230 de lei. Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 348, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice.

Alte 81 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 21 de permise de conducere (2 pentru depășirea regimului legal de viteză și 6 pentru consumul de alcool) și au retras 14 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au surprins un bărbat de 31 de ani, din Glogova, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul național 72, din direcția Târgoviște către Viișoara, deși ar fi avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Totodată, în cursul serii trecute, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au oprit pentru control, pe drumul comunal 77, în localitatea Uliești, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din București.

Pentru depistarea consumului de alcool, șoferul a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, acesta prezentând un rezultat cu o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, de 41 de ani, din Pietroșița, a fost depistat de polițiști în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii bărbați au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

De asemenea, ieri, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au depistat un bărbat de 35 de ani, din Lucieni, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Bărbatul, în urma testării efectuate, a prezentat un rezultat preliminar pozitiv privind prezența unor substanțe psihoactive în organism, fiindu-i recoltate probe biologice.

În plus, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au surprins în trafic, pe drumul național 7, în localitatea Slobozia Moară, un alt șofer de 30 de ani în timp ce ar fi condus un autoturism având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Foto: Sebitoriale

Articolul precedentPe 26 octombrie 2023 are loc la Cândești o nouă ediție a Festivalului folcloric Rodica Bujor
Articolul următorLa SPCRPCIV Dâmbovița se va lucra în luna noiembrie și în unele zile de sâmbătă! Află detaliile aici!