Acasă Comunicat de presă 445 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale, în cuantum...

445 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale, în cuantum de peste 140.000 de lei, au fost aplicate de către polițiștii dâmbovițeni în acest week-end!

61
0

În zilele de 13 și 14 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au continuat misiunile pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, fiind organizate 11 acțiuni punctuale.

Activitățile desfășurate au vizat, pe lângă menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale, combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

La misiuni au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, criminalistică, sprijiniți de efective de la alte structuri și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Pentru abaterile de la normele legale în vigoare, polițiștii  au aplicat 445 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la peste 140.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 345 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație stabilite de O.U.G 195/2002 și 91 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 26 de permise de conducere, dintre care 15 au fost pentru viteză excesivă, și au retras 8 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate peste 700 de persoane, controlate peste 500 de autovehicule și testați peste 180 de șoferi pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Polițiștii dâmbovițeni continuă activitățile pentru siguranța comunității. 

Foto: Sebitoriale.ro

Articolul precedent„Out of the city: Oportunități Erasmus pentru comunitate”, un eveniment inedit prin care Asociația Be You dă startul proiectului Erasmus KA2 cu același nume și activităților anului 2024
Articolul următorO nouă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița