Acasă Epidemie coronavirus 35 de noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița, cu numai două zile...

35 de noi cazuri de coronavirus în Dâmbovița, cu numai două zile înainte de alegeri

107
0

BULETIN DE PRESĂdata de 25.09.2020

      Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 3.835 (35 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 3.302

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 144

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 481

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 211

          În perioada 21-24 septembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2.

Au fost organizate 96 de acțiuni punctuale la care au participat polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali si jandarmi.

Astfel, au fost verificate 719 obiective/locații  și au fost legitimate 7192 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 973 de  mijloace de transport, dintre care 354  mijloace de transport public. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 14 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești precum și o misiune de transport/recoltare probe biologice.

          În cursul zilei de astăzi a fost aprobată Hotărârea nr. 30/25 septembrie a.c privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru unele unități de învățământ/ clase din județul Dâmbovița. Hotărârea poate fi consultată pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, secțiunea Activități – Situații de urgență.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentPolițiștii dâmbovițeni, 24 de ore din 24, în slujba cetățenilor
Articolul următorIncredibil! Plantație ilegală de cânepă pe 6 hectare la Morteni, Dâmbovița!