Acasă Poliția informează! 27 de apeluri la 112 în Dâmbovița în cele două zile de...

27 de apeluri la 112 în Dâmbovița în cele două zile de sărbătoare

120
0

Acțiuni și intervenții ale polițiștilor din Dâmbovița

În perioada 30 noiembrie-1 decembrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Pe parcursul celor două zile, polițiștii au intervenit la 42 de evenimente, dintre care 27 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 24 de infracțiuni, dintre care 11 au fost contra persoanei și 8 contra patrimoniului.

De asemenea, polițiștii au organizat 80 de acțiuni punctuale, în sistem integrat, pentru prevenirea infectării cu virusul Sars-CoV-2, activitățile fiind desfășurate pe raza județului, în special în locurile unde se formează aglomerări de persoane, piețe, societăți comerciale, gări și autogări.

Astfel, au fost verificate 503 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 80 de operatori autorizați/transportatori de persoane.

Totodată, polițiștii de la rutieră au fost prezenți pentru a se asigura că traficul rutier se desfășoară în condiții de siguranță dar și pentru a verifica respectarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport.

Au fost controlate 667 de mijloace de transport, 235 dintre acestea fiind autovehicule destinate transportului public în comun.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru neportul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 461 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.000 de lei.

Reamintim cetățenilor că, în contextual actual, este necesar să manifeste un comportament responsabil și să respecte regulile impuse de autorități pentru siguranța acestora și a celor din jur.

Articolul precedentUn nou obiectiv de investiții a fost inaugurat, astăzi, în comuna Gura Ocniței
Articolul următor149 de noi cazuri de coronavirus raportate azi în Dâmbovița