Acasă Poliția informează! 233 de amenzi date în weekend pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

233 de amenzi date în weekend pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

103
0

Acțiuni de verificare a măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

În perioada 26-27 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.

Zilnic, peste 300 de polițiști au fost angrenați în cadrul acțiunilor, efectuând verificări la 52 de operatori autorizați/ transportatori de persoane și 343 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate.

Pentru siguranța persoanelor care se deplasează cu mijloace de transport public în comun, polițiștii de la rutieră au acționat pentru verificarea acestora, fiind controlate 220 astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, forțele de ordine au aplicat 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.500 de lei.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare sociala, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Articolul precedent90 de dâmbovițeni au aflat în ultimele 24 de ore că au coronavirus
Articolul următorAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din Dâmbovița, 28 – 31 decembrie 2020