Acasă Afaceri 23.061 de fermieri au depus cereri de sprijin la APIA Dâmbovița

23.061 de fermieri au depus cereri de sprijin la APIA Dâmbovița

153
0

COMUNICAT DE PRESĂ

     ”Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  informează că, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numărul 131/15.05.2020, încheie Campania de primire a cererilor unice de plată în agricultură fără penalități, astăzi, 15 iunie 2020.

   În județul nostru, au solicitat sprijin prin cererea unică 23.061 fermieri pentru o suprafață de 123.754,84 ha, până la data de 14 iunie 2020. Față de suprafața centralizată în anul 2019, APIA Centrul Județean Dâmbovița a înregistrat o creștere de 102 %.

    Aceste rezultate poziționeaza Dâmbovița peste media județelor din țară și demonstrează că fermierii dâmbovițeni au înțeles că agricultura performantă se face prin lucrarea comasată a terenurilor agricole.

    Situația speciala în care s-a desfășurat campania de primire a cererilor unice generată de pandemia de COVID 19, prin depunerea solicitărilor de sprijin prin mijloace electronice, a intesificat comunicarea telefonică dintre fermieri şi funcţionarii din cadrul instituţiei care i-au consiliat şi i-au îndrumat  pas cu pas în tot ce au avut de făcut.

    In cadrul APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa s-au adoptat strategii eficiente de lucru la distanță cu fermierii şi de colaborare cu autorităţile locale din judeţ, astfel încât s-a asigurat continuitatea activității fără a periclita sănătatea beneficiarilor formelor de sprijin sau a personalului.”

DIRECTOR EXECUTIV,

Ec.Corina  Garleanu

Articolul precedent299 elevi dâmbovițeni nu s-au prezentat la prima probă de examen!
Articolul următorÎncă 8 cazuri de infecție cu coronavirus în județul Dâmbovița!