Acasă Comunicat de presă 15 martie – 15 aprilie – „Luna Plantării Arborilor”

15 martie – 15 aprilie – „Luna Plantării Arborilor”

41
0

În perioada 15 martie- 15 aprilie, Direcția Silvică Dâmbovița sărbătorește „LUNA PLANTĂRII ARBORILOR” eveniment care a izvorât din necesitatea menținerii integrității resurselor forestiere ale țării, având un pronunțat caracter educativ în rândul populației de toate vârstele și în special în rândul tinerilor, pentru a sădi sentimentul de ocrotire și respect față de această inestimabilă bogăție a țării.
Această sărbătoare datează în România din anul 1936, la inițiativa marelui silvicultor Marin Dracea, fiind unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului și factorilor decizionali cu privire la importanța pădurii, a rolului ei esențial în menținerea echilibrului ecologic.
În această perioadă au loc acțiuni de împădurire la subunitățile Direcției Silvice Dâmbovița, cu participarea personalului silvic, mass-media, elevi, studenți, voluntari și membri ai comunităților locale și urbane. Tot în această perioadă au loc acțiuni de ecologizare a pădurilor și igienizare a fondului forestier. Personalul silvic va participa la întâlniri cu elevii, tema discuțiilor fiind pădurea și se va acorda asistență tehnică la plantarea puieților în ghivece sau în spațiul liber din perimetrul școlilor.
Marcarea „Lunii Plantării Arborilor” la nivelul Direcției Silvice Dâmbovița va avea loc printr-o acțiune de împădurire, iar data și locația desfășurării acțiunii va fi comunicată ulterior.

Director, inginer Petre Marin

Articolul precedentÎn atenția contribuabililor – persoane fizice și juridice! Duminică, 31 martie, ultima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, fără majorări de întârziere și cu bonificație de 10%
Articolul următorHai și tu la concertul „Armonii de primăvară” al Orchestrei Simfonice „Muntenia”!