Acasă Epidemie coronavirus 148 de noi cazuri de coronavirus raportate azi în Dâmbovița

148 de noi cazuri de coronavirus raportate azi în Dâmbovița

25
0

BULETIN DE PRESĂ 29.11.2020

Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

• Persoane testate, în total, de la începutul pandemiei: 29.233

• Persoane confirmate cu COVID-19: 11.369 (148 persoane astăzi)

• Persoane vindecate, în total: 8941

• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 332

• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 996

• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 2

• Persoane aflate în izolare la domiciliu: 1.767

• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 269

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 2730 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat misiuni de patrulare și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1850 lei.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 13 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 14 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 11 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 19 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 19 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă informăm că astăzi a fost aprobată și publicată pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență, hotărârea CJSU Dâmbovița nr. 106, prin care au fost constatate ratele de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrative-teritoriale din județul Dâmbovița . Totodată vă informăm că a fost avizată ridicarea măsurii de carantină zonală, pentru cele trei sate ( Valea Mare, Valea Caselor, Gârleni) din comuna Valea Mare, instituită în data de 16.11.2020, ora 05.00 pentru o perioadă de 14 zile.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA