Acasă Poliția informează! 130 de dâmbovițeni au fost amendați ieri pentru neportul măștii de protecție

130 de dâmbovițeni au fost amendați ieri pentru neportul măștii de protecție

125
0

Verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară

La data de 17 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile, sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte instituții de la nivel teritorial, pentru verificarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea unor fapte antisociale.

Au fost organizate 36 de acțiuni, în cadrul cărora au fost angrenate peste 300 de efective, acestea, pentru neregulile constate, aplicând 133 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 28 740 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 130 au fost pentru neportul măștii de protecție și 3 pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-5:00.

De asemenea, au fost legitimate 2549 de persoane și au fost controlate 186 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 23 de operatori autorizați/transportatori de persoane.

Totodată, polițiștii de la rutieră au desfășurat activități pentru a se asigura că deplasările pe drumurile publice sunt desfășurate în condiții de siguranță și au procedat la verificarea a 93 de mijloace de transport public în comun.

Forțele de ordine vor fi la datorie și pe parcursul acestui weekend, desfășurând acțiuni pentru siguranța și sănătatea cetățenilor

Articolul precedentVești bune de la CJD: Proiectul stațiunii montane Peștera-Padina avansează!
Articolul următorCredeai că e o meserie doar pentru bărbați? O tânără jandarmeriță s-a alăturat azi efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa