Acasă Poliția informează! 129 de amenzi date de polițiști ieri numai pentru neportul măștii de...

129 de amenzi date de polițiști ieri numai pentru neportul măștii de protecție

47
0

Verificări privind respectarea măsurilor de protecție pentru prevenirea COVID-19

Pe parcursul zilei de ieri, 5 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Activitățile sunt desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte structuri teritoriale, acestea fiind organizate în zonele în care se formează aglomerări de persoane, cum ar fi piețe, târguri, terase sau restaurante, dar și mijloacele de transport în comun.

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au controlat 148 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 41 de operatori autorizați/transportatori de persoane și au legitimat peste 2.800 de persoane.

De asemenea, pentru a se asigura că deplasările efectuate cu mijloacele de transport public în comun să se realizeze în condiții de siguranță pentru călători, polițiștii au controlat 107 astfel de autovehicule.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 11.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru neportul măștii de protecție.

Polițiștii dâmbovițeni au desfășurat și activități pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, aceștia fiind solicitați să intervină la 16 evenimente, dintre care 11 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

În continuare, forțele de ordine se află la datorie pentru siguranța cetățenilor.

Totodată, pe parcursul acestei zile, pentru ca cetățenii să participe la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos și Sfântului Ioan Botezătorul, fără înregistrarea unor evenimente negative, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost luate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Polițiștii vor acționa, în zona lăcașurilor de cult, pentru a asigura ordinea și liniștea publică, pentru a preveni și combate faptele antisociale, dar și pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Atragem atenția cetățenilor cu privire la faptul că, în contextul epidemiologic actual, este necesar să manifeste un comportament responsabil, să poarte masca de protecție și să păstreze o distanță de siguranță față de cei din jur, pentru siguranța tuturor persoanelor.