Acasă Poliția informează! 108 dâmbovițeni au primit ieri amendă pentru neportul măștii de protecție

108 dâmbovițeni au primit ieri amendă pentru neportul măștii de protecție

23
0

Peste 100 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști, în ultimele 24 de ore, pentru neportul măștii de protecție

În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat să acționeze, pe raza întregului jdueț, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile impuse în contextul epidemiologic actual.

Au fost organizate 111 patrule și au fost utilizate 102 mijloace auto, dintre care 9 autovehicule dotate cu aparate pentru măsurarea vitezei de deplasare.

Forțele de ordine au fost angrenate în cadrul a 37 de acțiuni punctuale de control, efectuând verificări la 38 de operatori economici, 41 de operatori autorizați/ transportatori și în 134 de societăți comerciale.

Acțiunile au vizat și controlul mijloacelor de transport public în comun, polițiștii verificând 88 astfel de autovehicule pentru a se asigura că sunt respectate normele privind deplasările pe drumurile publice, dar și măsurile de protecție sanitară. 

Pentru neregulile descoperite, respectiv, pentru neportul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunilor din trafic, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Acțiunile desfășurate au fost organizate în colaborare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.